Ga naar de inhoud

Over mij

Ik ben Marieke Broekhuis

Begin 2023 liep ik mijn pelgrimstocht van Lissabon naar Santiago de Compostella. Ik was herstellende van een burn-out en vastbesloten om al wandelend een nieuwe weg in te slaan.

Na mijn middelbare schooltijd studeerde ik Natuur en landschapstechniek aan de Hogere Bosbouw en Cultuurtechnische school in Velp. Geen kantoorbaan, maar de natuur in en buiten leven, dat was toen mijn diepste wens. Het liep echter anders dan bedacht. De natuur vond ik thuis, de kantoren op mijn werk.

Vooral de laatste jaren paste het werk dat ik deed me steeds minder goed. Vaak dacht ik erover om iets anders te gaan doen. En ik zette ook verschillende eerste stappen om te veranderen, want ik heb verschillende opleidingen gedaan in de richting van coaching en communicatie. Maar daarna doorpakken durfde ik niet. Ik was bang om mijn inkomen te verliezen. En had allerlei overtuigingen die me tegenhielden. Dit zorgde ervoor dat ik veilig op de ingeslagen weg door bleef gaan.

In 2022 vertelde mijn lichaam mij dat ik andere keuzes zou moeten maken. Ik had last van duizelingen en voelde me doorlopend moe. Ook thuis had ik nergens meer zin in. Regelmatig was ik kortaf tegen man en kinderen. De dag dat ik zonder reden flauwviel tijdens een werkuitje was voor mij het signaal om door te pakken. Ik ging in gesprek met mijn werkgever over een eventueel vertrek. En toen werd de spanning (stress weet ik nu) mij te veel en raakte ik burn-out.

De lange afstandswandeling, de natuur en de gesprekken met de mensen die ik onderweg ontmoette, gaven mij nieuwe energie. Eindelijk durfde ik een keuze te maken. In het wandelcoachen komt het werken met mensen en mijn passie voor de natuur samen.

Mijn hart en ik

Het onderstaande gedichtje schreef ik toen ik herstellende was van mijn burn-out.
Het is voor mij de inspiratie geweest om te gaan wandelen en mijn leven anders in te richten.

Lief Hart,
Je mag bloeden, want ik zal het deppen.
Mijn teugels laat ik gaan.
Ik beloof je dat ik weer op zoek ga,
dat wij weer op zoek gaan naar elkaar.
Dat we weer samen optrekken.
Met ons Lijf als ons kompas.
En het maakt echt niet uit wat de rest,
de wereld daarvan vinden mag.
Liefs Hoofd


Wat heb ik huis?
  • Ik haalde mijn diploma voor de hbo-opleiding Natuur- en Landschapstechniek aan de Hogere Bosbouw en Cultuurtechnische school Larenstein.
  • Ik heb met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau afgerond.
  • En om mensen met stress en burn-out klachten goed te kunnen begeleiden volgde ik bij het ICM de opleiding Stress- en burn-out begeleiding.

Andere opleidingen die ik heb gevolgd zijn:

  • NLP practitioner, NLP master en NLP de trainersopleiding bij het trainingsbureau DeHomme. NLP oftewel Neuro Linquistisch Programmeren gaat over hoe de manier van waarop jij waarneemt (met je zintuigen) en en de manier waarop jij je uit (praat) effect heeft op het denken, voelen en doen.
  • Equicoaching (is coachen met behulp van paarden) bij Equicoaching R
  • De basisopleiding creatief schrijven met de modules: Storytelling, Columns en blogs en Poëzie bij de Schrijversacademie

Ik ben aangesloten bij de NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches, waarmee ik heb getekend voor de Ethische code en de Internationale Diversiteits- en Inclusieverklaring. Na iedere coachwandeling reflecteer ik op kwaliteit en gedrag. Daarnaast volg ik opleidingen en neem ik deel aan intervisie en supervisie.

Voor meer informatie over mijn loopbaanprofiel: LinkedIn