Ga naar de inhoud

Eff’n heanig an

Wandelcoaching

De tijd nemen om even kalm aan te doen en gas terug te nemen, om na te denken, te voelen en stappen te zetten in en met behulp van de natuur. En zo je eigen pad (terug) vinden. Dat is de missie van Eff’n heanig an wandelcoaching. Eff’n heanig an is het Twents voor even kalm aan.

Herken je dit?
 • Je hebt het idee dat er iets in je leven moet veranderen omdat het niet meer (helemaal) past.
 • Misschien wel de wens om meer in verbinding te zijn met de natuur en met “jouw natuur”.
 • En je piekert erover hoe je dit aan moet pakken.
 • Je voelt je te vaak moe.
 • Je hebt last van stress (als je zo doorgaat loop je misschien wel tegen een burn-out aan).
 • Je wilt de vrijheid weer voelen om de tijd op jouw eigen manier in te vullen.
 • Dingen doen die jij belangrijk vindt en die je energie geven.
 • ’s Ochtends weer fris je bed uitstappen.
 • Ontdekken waar je hart om vraagt.

Het kan soms voelen alsof je de hele wereld moet veranderen, voordat jij aan jezelf toekomt. Maar vaak zijn het je eigen stemmetjes en de gevoelens die hierbij horen, die jou op je plek houden. Ik mag niet zeuren. Van hard werken is nog nooit iemand doodgegaan. Het is niet goed genoeg. Er is niemand die me helpen kan. Ik ben niet belangrijk. Als ik voor mijzelf kies dan laat ik anderen in de steek. Enzovoorts.

Het wandelcoachtraject “Eff’n heanig an” is stappen zetten in de natuur!

Het helpt mensen die last hebben van stress en misschien wel tegen een burn-out aanlopen omdat ze het gevoel hebben dat het leven niet meer helemaal past. En die het niet goed lukt om dit te veranderen, om hun eigen pad te vinden. Tegelijkertijd brengt het mensen weer in verbinding met de natuur en met hun eigen natuur.

De natuur als model

De natuur
 • Vertraagt: Door je aandacht te verplaatsen van je hoofd naar je lijf en naar de natuur om je heen, ga je je rustiger en relaxter voelen en kan je beter omgaan met stressklachten. Er ontstaat meer ruimte in je hoofd. Dit is een mooie start van waaruit jij verder kan onderzoeken wat je liefste wens is en hoe je dit kunt bereiken.   
 • Verlost: Naast dat de natuur ruimte geeft in je hoofd, helpt het je ook om gedachten en gevoelens die voelen als een last los te laten.  
 • Vertrouwt: De natuur oordeelt niet. Ze is er gewoon voor je, hoe erg, of moeilijk iets ook lijkt. Dat geeft troost en vertrouwen. En het laat je beseffen dat je mag zijn wie je wilt zijn.   
 • Verleidt: Er zijn talloze voorbeelden in de natuur. Denk aan een mooie grote boom, een groen kronkelend pad, een prachtige rode paddenstoel of bladeren die door de lucht dwarrelen op een winderige herfstdag. Die als inspiratie kunnen dienen om te gaan doen wat je echt graag wilt, en wat bij je past.   

Het programma

In zes wandelingen vind jij antwoord op de vragen die jou bezighouden. De eerste wandeling is het startgesprek en duurt een uur tot anderhalf uur. We maken kennis met elkaar. Jij kan mij vertellen over je probleem of je coachvraag. Over de stress die je ervaart. En ook over welke wens jij graag vervult ziet na afloop van het wandeltraject. Het is niet erg als je deze nu nog niet goed kan verwoorden. Want dat is precies wat we gaan onderzoeken. En ik vertel je in dit kennismakingsgesprek over mijzelf en over het coachen. Aan het einde van de wandeling bepaal jij of je het wandelcoachtraject met mij ziet zitten.

Hierna volgen er nog vijf wandelingen van anderhalf tot twee uur, waarin jouw vraag of probleem en vooral ook het resultaat dat je wenst centraal staat. Ik loop met je mee en weet de weg. En ik luister en stel vragen. Daarnaast maak ik gebruik van oefeningen in de natuur die jou helpen om inzicht te krijgen. Elke wandeling eindigt met een afspraak over wat jij gaat doen. Kleine stapjes die je helpen om jouw doel te bereiken. Zo volg je in je eigen tempo, je eigen pad. Gemiddeld zitten er twee tot drie weken tussen de wandelingen, zodat het coachtraject na ongeveer 10 tot 15 weken is afgerond.

Bij stress en burn-outklachten

Mijn natuurlijke aanpak sluit aan bij het stappenplan voor stress- en burn-out begeleiding. Waarin herstel van energie, onderzoeken van oorzaken en leren omgaan met stress en emotie, ontdekken van je eigen talenten en drijfveren en je eigen pad vinden centraal staan.

Heb je last van langdurige stress en burn-out dan ben je waarschijnlijk extreem vermoeid. Als het je niet lukt om al direct te wandelen, dan doen we het startgesprek op een vaste locatie of online. We spreken daarna wel af hoe we verder gaan. In het totaal zal dit coachtraject ook iets langer duren, zo’n acht tot tien coachwandelingen.

Wat heb jij bereikt na afloop van het wandelcoachtraject?

Aan het einde van het coachtraject heb jij je gewenste doel bereikt, of ben je in staat om daar zelfstandig, via jouw eigen gevonden pad, verder naar toe te wandelen. En je weet hoe je de natuur in kan zetten om stress tegen te gaan en je eigen keuzes te maken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Heide-Hezingersteen-1024x768.jpg

Mijn kantoor: natuurgebied ’t Springendal (bij Ootmarsum). Dit is de grenssteen tussen Nederlands Hezingen en Duits Hesingen. Stel je eens voor dat jij hier de grens oversteekt. Van je oude naar je nieuwe pad.

Investering

Mijn uurtarief bedraag € 85,00 exclusief BTW. Voor een wandeling van anderhalf tot twee uur vraag ik € 125,00 euro exclusief BTW.

Tegemoetkoming in kosten

De ziektekostenverzekering biedt geen mogelijkheid tot vergoeding, maar er zijn wel andere mogelijkheden.
Veel werkgevers bieden de mogelijkheid om te investeren in persoonlijke ontwikkeling of in duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Zij hebben hiervoor een ontwikkelbudget beschikbaar. En meestal is deze ook geschikt voor een gespecialiseerd stress en burn-out coachtraject. De HR-afdeling kan je hierover vast meer informatie verstrekken.
Als ondernemer kun je de coaching opvoeren als kosten voor persoonlijke ontwikkeling, en kan je 21% BTW terugvragen.

Maak vrijblijvend kennis

De eerste wandeling, het startgesprek, bied ik je gratis aan.

Contact

Wil je meer weten? Of vrijblijvend een eerste wandeling ervaren? Neem dan gerust contact met mij op. Ik vertel je er graag meer over.

De natuur is echt. Wie ben jij?