Ga naar de inhoud

Pareltjes op het pad

Elke ochtend loop ik een rondje in het bos. En vaak kom ik dan langs dit bankje. De afgelopen tijd was het vaak grauwig en nat. Maar van de ene op de andere dag is het bedekt met een laagje sneeuw. De zonnestralen geven het een bijzondere uitstraling, helder fris en wit.

De foto is genomen door mijn dochter, met wie ik op dat moment aan het wandelen was. Samen genoten we van dit pareltje op ons pad.

Wat zegt dit pareltje eigenlijk over mij?

Als ik dit pareltje, waarbij onverwacht, fris en wit het eerste is wat in mij opkomt, vergelijk met andere momenten in mijn leven dan kom ik uit bij allereerst dit mooie verwonderingsmoment met dochterlief, op deze frisse ochtend. Maar ook bij spelletjes spelen aan de keukentafel. Dat garant staat voor gezelligheid en waar gesprekjes soms zomaar de diepte ingaan. Of bij het moment dat ik, met mijn rugzak op, langs de Seine in Parijs loop. En waar ik “de tijd dood” totdat de Flixbus mij naar Lissabon gaat brengen. Of bij de allereerste keer alleen mountainbiken, zonder vriendinnen. Ik ontdek allerlei nieuwe paadjes en merk hoe leuk ik het fietsen in de natuur vind.
Het zijn momenten waarin ik mag ontdekken en mijn eigen pad mag gaan. En waarin ik harmonie ervaar met mijn omgeving. Dit geeft me zelfvertrouwen en energie.

Wat zijn jouw pareltjes?

Als je de volgende keer gaat wandelen, let er dan ook eens op of je onderweg pareltjes tegenkomt. En misschien lukt het je ook wel om een vergelijking te maken met parelmomentjes in jouw leven. Wat maken deze voor jouw zo bijzonder? Welk gevoel geven ze je? Aan welke waarden worden dan voldaan? En heb je genoeg tijd om hierbij stil te staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *